19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Treska na čerstvém fenyklu

Název Množství a jednotka
filé z tresky 250 g
čerstvý fenykl 1 ks
kuskus 200 g
slunečnicový olej 3 lžíce
olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: japonská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody přidáme čtvrtku masoxu, necháme rozpustit, přidáme lžičku olivového oleje a zalijeme jí kuskus tak, aby voda byla cca 1 cm nad kuskusem. Promícháme, minutu necháme vařit, pak stáhneme z ohně, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat asi 10 minut. Porce rozmražené tresky nakrájíme na kostky. Fenykl omyjeme, rozkrojíme napůl, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme fenykl, přidáme nakrájenou rybu, za občasného promíchání, aby se ryba propekla ze všech stran, osmahneme. Malé kousky ryby jsou hned. Necháme vydusit vodu, mezitím osolíme a opepříme hrubým pepřem. Kuskus nakypříme (prohrábneme vidličkou), dáme na talíř a navršíme na něj směs tresky s fenyklem.

Místo kuskusu lze použít bulgur nebo drobné těstoviny.


 


RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové košíčky

Postup: Připravíme si linecké košíčky:Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...